Nieuws > Goud en zilver blijven vandaag achter op de beurzen

goudbaren

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,21% op $1575,40 per troy ounce. Uitgedrukt in euro noteert goud een winst van 0,38% op €1260,39 per toy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,81% op $26,95 per troy ounce. Uitgedrukt in euro noteert zilver een verlies van 0,68% op €21,52 per toy ounce.

Goud en zilver bewogen gisteren wederom weg van de beurzen. Waar de beurskoersen gisteren vrijwel niets deden moest vooral zilver na de forse stijging van maandag flink wat inleveren, goud noteerde een verlies van ongeveer 0,8%. Vandaag noteren de beurskoersen mooie groene cijfers, goud en zilver begonnen de dag negatief maar vinden tijdens de Amerikaanse handel de weg omhoog.

In de ochtend leek het erop dat de goud en zilver voor de 3e dag op rij zouden weg bewegen van de internationale beurskoersen. De edelmetalen maakte echter een kleine inhaalslag maar de winsten blijven gematigd en zilver noteert wederom een verlies. Uit het dagelijkse rapport van Nederlandse beurzen bleek dat de handel erg dun was, waarschijnlijk was dit voor goud en zilver ook het geval maar veerden beide edelmetalen aan het begin van de Amerikaanse handel op. Het lijkt erop dat de goud, zilver en –aandelenmarkt al een nietszeggende uitkomst van de EU-top hebben ingecalculeerd. De uitkomst kan daarom alleen maar meevallen en handelaren spelen daar nu op in.

De euro moest vandaag ietsje inleveren tegenover de dollar, hierdoor is de winst voor goud en het verlies voor zilver respectievelijk groter en kleiner. De prijs van ruwe olie steeg lichtjes vandaag, dit is over het algemeen een positief signaal.

Op de korte termijn is het aannemelijk dat de goudprijs voorlopig geen grote bewegingen gaat maken, over de periode van afgelopen 30 dagen is de goudprijs dan ook onveranderd. “We zitten nu in een zomerse periode waarin weinig actie zal ondernomen worden door de beleidsmakers in de 3 sleutelmarkten, namelijk Europa, de VS en China.” Aldus Daniel Brebner, verantwoordelijk voor het onderzoek naar metalen bij de Deutsche Bank, tegenover BullionVault.

Voor de lange termijn blijft het vooruitzicht positief, zo werd vandaag maar weer eens bevestigd door analisten van zakenbank Merrill Lynch: “Naar onze mening blijft goud in een bull markt.” De verwachtingen van de analisten is dat de goudprijs naar $1700 zal gaan, vervolgens weerstand op zowel het $1800 als $1900/$1925 niveau zal zien en uiteindelijk richting het gebied van de $2100 a $2300 per troy ounce moet gaan.

Reageren

Realtime

Volg ons op twitter

Meest gelezen nieuws

 1. Context en afleiding: een middel om de goudprijs te drukken

  Waarom de mensheid moeite heeft “waarde” juist in te schatten… Ik las zojuist een zeer recent geplaatst artikel waaruit een grote les getrokken kan worden. De strekking is universeel wat wil zeggen dat het ruim toegepast kan worden in het dagelijks leven. Dit is basis materiaal dat bij de opvoeding behoort, maar helaas, de opvoeding [...]

  Lees meer

 2. Griekse overheid start onderzoek naar goudaankopen

  Veel Grieken hebben onlangs goud aangekocht omdat ze dat als een veilige investering beschouwen. De grote crisis van dit moment is reden dat er een run op het gouden edelmetaal ontstaan is en mensen hun bankrekeningen leeg halen. De grote vraag naar goud heeft de aandacht van de Griekse financiële waakhond getrokken. De Financial Crimes Squad (SDOE) gaat [...]

  Lees meer

 3. Rabobank: ‘Huizenprijs daalt met 30 procent’

  De Rabobank schrijft in een nieuw rapport over de perspectieven van de bouwsector dat de huizenprijzen in Nederland nog wel een paar jaar blijven zakken. In 2015 zou de prijs van een gemiddelde koopwoning volgens de bank 20 tot 30 procent lager liggen dan tijdens de topperiode in midden 2008.

  Lees meer